+30 210 3319821, +30 210 3219545 Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα με αγορές πάνω απο 60 ευρώ.  

Μαζί σας απο Δευτέρα έως Παρασκεύη     09:00 ~ 17:00    

Επίσημη Αντιπροσωπεία Ελλάδας για τα brands 7dots , Airpaq , Camel Active , Knirps , Marta Ponti , DakaR , Falcon . 

 
knirps
knirps_black

Η Ιστορία της Falcon

Υπήρχε μια εποχή όπου εαν βλέπατε έναν Άγγλο να καπνίζει μία πίπα θα μπορούσατε να στοιχηματίσετε με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 100% ότι ήταν μία Falcon.

Στις μέρες μας , η Falcon με σήμα το γεράκι εξακολουθεί να είναι εξίσου δημοφιλής τοσο με τους αρχάριους που ξεκινούν το κάπνισμα της πίπας όσο και με τους πιο έμπειρους καπνιστές.

1936: Ο Αμερικανός μηχανικός κ Kenly Bugg, απο το Fort Wayne της Ιντιάνα , εφευρίσκει την πίπα Falcon κάνοντας ενα συνδοιασμό μεταλλικών μερών απο αλλουμίνιο και μπώλ απο ξύλο ρεικιού. Στηρίζει το σύστημα στην αρχή που προκαλεί τη βροχή να πέφτει από ένα σύννεφο όταν αυτό συναντιέται με ψυχρό αέρα. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, ο κ Bugg χρησιμοποιεί αλλουμίνιο αφ’ ενος μεν γιατί είναι ένα πολύ ελαφρύ υλικό και αφ’ ετέρου το πιο σημαντικό, για να υπάρχει γρήγορη διασπορά της θερμότητας. Το μπώλ της πίπας, κατασκευασμένο απο ρείκι, είναι σχεδιασμένο με ένα σπείρωμα απο τέσσερεις βόλτες στη βάση του προκειμένου να βιδώνεται πάνω στο υπόλοιπο στέλεχος της πίπας απο αλλουμίνιο και να σχηματίζεται έτσι μία μικρή λεκάνη-παγίδα συλλογής των υγρών. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ότι όλη η υγρασία που δημιουργείται κατά την διάρκεια του καπνίσματος παγιδεύεται, αφήνοντας έτσι ελεύθερο τον καπνό να περάσει μέσα απο τον σωλήνα αλλουμινίου, να ψυχθεί περιατέρω καθώς στροβιλίζεται πάνω στα τοιχώματα του σωλήνα , και να φθάσει τελικά στο στόμα του καπνιστή όσο γίνεται πιό στεγνός και δροσερός προσφέροντας του την μέγιστη απόλαυση.

1940: Οι πρώτες πωλήσεις της πίπας Falcon στις ΗΠΑ . Δυστυχώς οι πωλήσεις περιορίζονται από την ανάγκη για τη διατήρηση στρατηγικών υλικών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Μόνο μια περιορισμένη παραγωγή είναι δυνατή και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής διανέμεται μέσω των καταστημάτων «Service», που έχει συσταθεί για να προμηθεύει τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

1949: Ο κ George Hunt, της Diversey Machine Co του Σικάγο αναλαμβάνει την κατασκευή και την εμπορία της πίπας Falcon, πρώτα απο όλα στην Ιντιάνα, στο Μίσιγκαν, στο Ιλινόις και στην Αϊόβα. Η παραγωγή μετά τις άρσεις των περιορισμών που είχαν επιβληθεί για τις ανάγκες του Β’ παγκοσμίου πολέμου αυξάνεται γρήγορα.
Εξ’ αιτίας της παρατεταμένης νομικής διαμάχης για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας , τα δικαιώματα παραγωγής για τις πίπες Falcon δεν είχαν κατοχυρωθεί μέχρι το 1956.

1954: 6 εκατομμύρια πίπες Falcon πωλήθηκαν μόνο στις ΗΠΑ.

1955: Η Diversey Machine Works μετακόμισε στο 4117N της λεωφόρου Kilpatrick στο Σικάγο..

1956: Αγγλία. Ο κ David Morris, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της γνωστής βρετανικής ομάδας “Πολλαπλοί καπνοπώλες A. Lewis (Westminster) Ltd” επισκέπτεται το Wembley για να παρακολουθήσει τον τελικό του Κυπέλλου και εκεί παρατηρεί κάποιον ο οποίος κρατά και καπνίζει μια πίπα Falcon. Εντυπωσιασμένος, ο ίδιος οργανώνει μια πρώιμη συνάντηση με τον κ Hunt στο Σικάγο. Στη συνάντηση αυτή συμφωνείται να στηθεί μια δοκιμαστική επιχείρηση μάρκετινγκ για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας .
Πράγματι , 10.000 πίπες Falcon εισάγονται και διανέμονται από περίπου 350 υποκαταστήματα της Α Lewis (Westminster). Η επιτυχία είναι άμεση και ο κ Morris είναι πεπεισμένος πλέον για τις δυνατότητες αυτής της καταπληκτικης πίπας . Ετσι δημιουργεί δύο νέες εταιρείες : την «Falcon Pipes Ltd» και την «Falcon Pipes Distributors Ltd» .
Κατόπιν ξεκινάει διαπραγματεύσεις για την κατασκευή της πίπας Falcon στην Αγγλία. Του παίρνει πάνω από δύο χρόνια προκειμένου να τελειοποιήσει ολο τον περίπλοκο εξοπλισμό που απαιτείται για την παραγωγή καθώς επίσης και για να εξασφαλίσει την προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων από τα ωραιότερα ρείκια ώστε να παράγει τις απαραίτητες ποσότητες σε μπώλ.

1956: Τον Μάιο της χρονιάς αυτής οι πρώτες 30.000 πίπες είναι έτοιμες για διανομή στο Ηνωμένο Βασίλειο και ύστερα από μια μέτρια καταναλωτική διαφήμιση στον Τύπο, αυτές πωλούνται γρήγορα. Ετσι με τον τρόπο αυτό συντελείται μια αλλαγή απέναντι στους παραδοσιακούς και συντηριτικούς καπνιστές πίπας και η οποία ισοδυναμεί με επανάσταση του καπνίσματος. Σταδιακά ο κ Morris μπροστά στην εκπληκτική επιτυχία της πίπας Falcon , παραιτείται απο άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα προκειμένου να επικεντρωθεί πλήρως στην περαιτέρω ανάπτυξη της πίπας Falcon .

1961: Καθώς το ενδιαφέρον των καταναλωτών παραμένει έντονο, την άνοιξη κάνει την εμφάνιση του , ένα νέο μικρό εργοστάσιο στο Shepherds Bush, στο Λονδίνο,το οποίο παράγει περίπου 10.000 στελέχη Falcon εβδομαδιαία. Αυτή η πρώιμη αγγλική παραγωγή πραγματοποιείται κατόπιν αδείας, καιι ο κ Morris τώρα διαπραγματεύεται με επιτυχία και τα δικαιώματα των αγορών Παγκοσμίως για την διανομή της πίπας Falcon , με εξαίρεση την ήπειρο της Βόρειας Αμερικής, όπου η «Falcon International Incorporated» στο Σικάγο συνεχίζει τις εργασίες της.

1963: Περαιτέρω επέκταση στο Ηνωμένο Βασίλειο καθίσταται αναγκαία, και ετσι τον Φεβρουάριο γίνεται η μεταφορά σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στο Μπρέντφορντ,

1964: Η έναρξη της Alco Pipe από Falcon.

Το όνομα Alco ήρθε περίπου όταν η Falcon άρχισε την πρώτη διανομή Falcon στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο George Hunt, συνειδητοποιώντας ότι ο οίκος παραγωγής παραδοσιακών πιπών Comoy είχε μια σειρά στη συλλογή του με το ίδιο όνομα, προκειμένου να μη θεωρηθεί ότι παραβιάζει οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και να μη δημιουργείται οποιαδήποτε σύγχυση λόγω του κοινού ονόματος είχε αρχίσει να σκέφτεται την αλλαγή ονόματος.. Η απόφαση που πήρε τελικά ήταν να επέμβει στα ήδη παραχθέντα στελέχη και να τα μετανομάσει απο FALCON σε ALCO , λειαίνοντας και εξαφανίζοντας το πρώτο και το τελευταίο γράμμα της λέξης Falcon δηλ. το F και το Ν , καθώς το πάχος του αλλουμινίου το επέτρεπε να γίνει . Σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να αφαιρεθεί εντελώς το όνομα χωρίς να καταστραφεί το στέλεχος. Τελικά , καθώς το θέμα του σήματος διακανονίστηκε και αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε κανένα ζήτημα με τον οίκο Comoy το όνομα Falcon συνέχισε να υπάρχει στο Ηνωμένο Βασίλειο και πλέον η ονομασία ALCO κρατήθηκε μόνο ως όνομα για μια άλλη σειρά της Falcon, αυτής με το μικρότερο σχήμα.

1965: Λανσάρισμα τής σειράς «THE PIPE» από Falcon. Εντελώς νέα υλικά χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή αυτών των πιπών, η οποία όμως σειρά τελικά αποδείχθηκε ότι δεν έγινε αποδεκτή απο το κοινό των καπνιστών πίπας.

1967: Λανσάρισμα της «Brendford Pipe» από την Falcon. Αυτή η πίπα αποσύρθηκε από την αγορά το 1979.

1968: Η Falcon Internatioanl Incorporated, στο Σικάγο των , ΗΠΑ παραιτείται απο την αμερικανική παραγωγή, αφήνοντας πλέον τις ανάγκες εφοδιασμού που πρέπει να πληρούνται από το The Falcon Pipe Group Ltd στο Μπρέντφορντ, Middlesex, στην Αγγλία.

1977: Η Falcon εισάγει μια εντελώς νέα αντίληψη για το κάπνισμα πίπας, την Falcon International filter pipe , με αποσπώμενο επιστόμιο για προαιρετική χρήση ενός φίλτρου 6mm.

1979: Μετά την επιτυχία της Falcon International filter pipe, η Falcon λανσάρει και την Alco Universal filter pipe, ένα στέλεχος σχεδιασμένο για να προσελκύσει τους νεότερους καπνιστές πίπας και για πρώτη φορά παρουσιάζεται ένα νέο επιστόμιο με αυλάκια- δαγκώματα, κατάλληλο για όλους τους καπνιστές πίπας.

1980: Hat Trick της Falcon ...η εισαγωγή στην αγορά των:

1. Falcon True Bent
2. Falcon True Bent Extra,
Νέες τεχνικές που αναπτύχθηκαν από την Falcon καθιστούν πλέον δυνατή την αγορά μιας πίπας Falcon με αληθινά λυγισμένο – γυριστό σχήμα, τόσο σε ασημί χρώμα όσο και σε ανοδιωμένες εκδόσεις.
3. H Falcon Universal Gold και τα χρυσά μπώλ.
H Falcon Universal Gold αποτελείτο απο ενα πολυτελές ανωδιωμένο στέλεχος που έχει ενα χαρακτηριστικό χρυσό δαχτυλίδι. Το αποσπώμενο επιστόμιο με νέα δάγκωμα πολλαπλών χρήσεων Falcon επιτρέπει την χρήση ενός προαιρετικού φίλτρου Falcon . Υπάρχει μια επιλογή από επτά χρυσά μπώλ .

1993: Η Falcon αγοράστηκε από την Merton Limited, γνωστή σήμερα ως Merton & Falcon Ltd

Ιούλιος 2007: Η Merton & Falcon Ltd πωλείται στην BPM International (UK) Ltd, που ανήκει από στους Leo και Dean Osmond του Σίδνεϊ, Αυστραλία και οι οποίοι θα διαπραγματεύονται πλέον τις πίπες Falcon στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οκτώβριος 2009: H εταιρεία μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της στη Unit 51 Hoddesdon Industrial Estate, Πίνδαρος Road, Hoddesdon, Hertfordshire, EN11 0FF.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ήβης 8, Μαρούσι
    Τ.Κ. 15124 Αθήνα
  • +30 210 3319821
  • +30 210 3219545
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Design & development by Web Intelligence