+30 210 3319821, +30 210 3219545 Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα με αγορές πάνω απο 60 ευρώ.  

Μαζί σας απο Δευτέρα έως Παρασκεύη     09:00 ~ 17:00    

Επίσημη Αντιπροσωπεία Ελλάδας για τα brands 7dots , Airpaq , Camel Active , Knirps , Marta Ponti , DakaR , Falcon . 

 

DAKAR_HISTORY_CHAPTER_1.jpg - 13.65 kB

DAKAR_HISTORY_CHAPTER_2.jpg - 22.76 kB

DAKAR_HISTORY_CHAPTER_3.jpg - 19.43 kB

Μια διαρκής πρόκληση.

Η περιπέτεια ξεκίνησε το 1977, όταν ο Τιερί Σαμπίν χάθηκε με το μηχανάκι του στην έρημο της Λιβύης κατά τη διάρκεια του Ράλι Αμπιτζάν-Νίκαιας. Αφού κατάφερε να σωθεί απο την άμμο και ύστερα απο μεγάλη περιπέτεια , επέστρεψε στη Γαλλία ακόμα περισσότερο ενθουσιασμένος με αυτό το τοπίο, και υποσχέθηκε στον εαυτό του ότι θα μοιραζόταν τη γοητεία του, με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Προχώρησε λοιπόν και σχεδίασε και ακολούθησε μια διαδρομή που ξεκινούσε από την Ευρώπη, συνεχίζοντας προς το Αλγέρι και διασχίζοντας το Agadez, πριν τελειώσει τελικά στο Ντακάρ. Ο ιδρυτής επινόησε ένα σύνθημα για την έμπνευσή του:

"Μια πρόκληση για όσους πάνε. Ένα όνειρο για όσους μένουν πίσω".        /     "A challenge for those who go. A dream for those who stay behind."

Με την ευγένεια της μεγάλης πεποίθησής του και εκείνης της μικρής τρέλας που χαρακτηρίζει όλες τις μεγάλες ιδέες, το σχέδιο έγινε γρήγορα πραγματικότητα. Έκτοτε, το Παρίσι-Ντακάρ, ένα μοναδικό γεγονός που πυροδοτήθηκε από το πνεύμα της περιπέτειας, ανοιχτό σε όλους τους αναβάτες μεταδίδοντας ένα μήνυμα φιλίας μεταξύ όλων των ανδρών, δεν παρέλειψε ποτέ να προκαλέσει, να εκπλήξει και να ενθουσιάσει. Κατά τη διάρκεια σχεδόν τριάντα ετών, έχει δημιουργήσει αναρίθμητες αθλητικές και ανθρώπινες ιστορίες.

Το Ράλι Ντακάρ, παλαιότερα γνωστό ώς Ράλι Παρίσι-Ντακάρ, είναι μια ετήσια διοργάνωση ράλι που οργανώνεται από τον αθλητικό οργανισμό Amaury. Οι περισσότερες εκδηλώσεις από την αρχή που ξεκίνησε το 1978 πραγματοποιήθηκαν από το Παρίσι της Γαλλίας, στο Ντακάρ της Σενεγάλης. Δυστυχώς το 2008, εξ αιτίας των αυξημένων κινδύνων στην περιοχή της Μαυριτανίας και η αδυναμία της διοργάνωσης να εγγυηθεί  για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, οδήγησε στην ακύρωση της διοργάνωσης του 2008,. Εκτοτε όλες οι διοργανώσεις από το 2009 έως το 2019, πραγματοποιήθηκαν στη Νότια Αμερική. Από το 2020, ο αγώνας γίνεται εξ ολοκλήρου στη Σαουδική Αραβία. Το ράλι είναι ανοιχτό για ερασιτεχνικές και επαγγελματικές συμμετοχές, οι ερασιτέχνες όμως αποτελούν συνήθως το ογδόντα τοις εκατό των συμμετεχόντων.

Το ράλι Ντακάρ είναι ένα off-road event αντοχής. Το έδαφος που διασχίζουν ολα τα πληρώματα που αγωνίζονται είναι πολύ πιο σκληρό και δύσβατο από αυτό των περισσοτέρων συμβατικών ράλι, και τα οχήματα που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως αληθινά εκτός δρόμου οχήματα και μοτοσικλέτες, και όχι τροποποιημένα οχήματα που κινούνται στο δρόμο. Τα περισσότερα από τα ειδικά τμήματα διαδρομής του αγώνα είναι εκτός δρόμου, διασταυρώνοντας αμμόλοφους, λάσπη, γρασίδι και βράχια  μεταξύ άλλων. Οι αποστάσεις κάθε ειδικής διαδρομής που καλύπτονται ποικίλλουν, από μικρές αποστάσεις έως και 800-900 χιλιόμετρα (500-560 μίλια) την ημέρα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Ήβης 8, Μαρούσι
    Τ.Κ. 15124 Αθήνα
  • +30 210 3319821
  • +30 210 3219545
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Design & development by Web Intelligence